Logo AustriaSK
ISSN 2453-9589

Mrazený dezert s bazovým sirupom a marinovanými broskyňami

2017-08-09
V letných horúčavách príde vhod recept na osviežujúcu mrazenú pochúťku.



© Büro Johann Lafer | Michael Wissing



Prísady na 4-6 porcií:
3 vajcia
200 g vyšľahanej smotany
čerstvá mäta na ozdobenie
2 žĺtky
4 tvrdé broskyne
100 ml sirupu z bazových kvetov
100 ml broskyňovej šťavy

Príprava:
1. Vajcia, žĺtky a 70 ml bazového sirupu dáme do misy na šľahanie, zmiešame a postavíme na vhodný hrniec s vriacou vodou. Vaječnú zmes šľaháme asi 6 minút nad parou do peny. Misu zoberieme z hrnca a s ručným ponorným mixérom šľaháme na ľade asi 5 minút, kým sa nevytvorí hustá pena. Vyšľahanú šľahačku opatrne pridáme do vaječnej peny. Zmes nelejeme do formy vystlanej fóliou a necháme zamraziť asi 5 hodín v mrazničke.
2. Medzitým rozpolíme broskyne na polovicu, odstránime kôstky. Polovičky nakrájame na čo najtenšie plátky a marinujeme v broskyňovej šťave a zvyšnom bazovom sirupe.
3. Formu nakrátko ponoríme do horúcej vody. Mrazený dezert vyklopíme a nakrájame na pravouhlé kúsky a uložíme na tanier. Marinované broskyňové plátky poukladáme na mrazený dezert a ozdobíme čerstvo natrhanými lístkami mäty.


Autor:
Zdroj: Steiermark Tourismus
Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.

Viete že...

V Rakúsku je okrem bežných pozdravov v nemčine (napr. "Guten Tag!" = "Dobrý deň!") často používaná aj fráza "Grüß Gott!" = "Pozdrav pánboh!", ktorú možno použiť počas celého dňa. Odpoveďou na tento pozdrav je taktiež "Grüß Gott!".

Registrácia
pre odber noviniek

Emailová adresa:

Meno:
Priezvisko:

Pre odosielanie newsletterov používame metódu DOUBLE OPT IN. To znamená, že naše e-maily s novinkami budete dostávať iba vtedy, ak v e-maile s potvrdzovacím linkom, ktorý vám zašleme na vašu e-mailovú adresu, potvrdíte aktiváciu služby Newsletter. Ak si nebudete viac želať zasielanie newsletterov, môžete ich zasielanie kedykoľvek zrušiť, a to kliknutím na príslušný link pre odhlásenie z odberu newslettera, umiestnený priamo v každom newsletteri, alebo kontaktovaním našej zodpovednej osoby. Viac o ochrane osobných údajov nájdete » TU «






Kalendár udalostí

« Júl 2025
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
August 2025 »
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345













Kategórie

Spolková krajina

Archív

2025   060504030201
2024   121110090807060504030201
2023   121110090807060504030201
2022   121110090807060504030201
2021   121110090807060504030201
2020   121110090807060504030201
2019   121110090807060504030201
2018   121110090807060504030201
2017   121110090807060504030201
2016   121110090807060504030201
2015   121110090807060504030201
2014   121110090807060504030201
2013   121110090807050302

Kľúčové výrazy

Baden Bratislavský región Burgenland Dolné Rakúsko Ferien Messe 20 Halbturn Melk Rust Schloss Hof Schönbrunn Viedeň ZOO husacina husi kam s deťmi kúpele súťaž tip na výlet víno výstava špeciality