2017-12-30
Od konca októbra sa môžete korčuľovať pod holým nebom vo Viedni. A teraz na prelome rokov to bude ešte zaujímavejšie tancovanie alebo aj poskakovanie na tóny valčíka.
Vonkajšie klzisko viedenského korčuliarskeho klubu oslávilo v roku 2012 rovných sto rokov. Od svojho vzniku sa zväčšilo z pôvodných 4.000 m² v krátkom čase na impozatných 6.000 m² a takúto rozlohu má aj dnes. Patrí k najväčším na svete a ročne ho využije asi 260-tisíc návštevníkov.
A nie je to len obyčajná ľadová plocha, počas celej sezóny sa na nej odohrá veľa hokejových zápasov, curlingových, ale aj krasokorčuliarskych vystúpení. Pre tých, ktorí sa chcú naučiť korčuľovať, hrať curling alebo tancovať na ľade, je pripravených množstvo kurzov pre rôzne vekové kategórie.
Viete si predstaviť vykorčuľovať opicu hneď na Nový rok? Od 11:00 hod. do asi 13:00 hod. 1.1.2018 sa bude prenášať koncert zo susednej koncertnej sály (Wiener Konzerthaus) na ľadovú plochu. Dirigent Peter Guth a „Strauss Festival Orchester Wien“ uvedú program «Auf die Widmung kommt es an!». Korčuliari si tak vypočujú pamätné a overené skladby rodiny Straussovcov a ďalších skladateľov z Viedne.
Počas sviatkov je otvorené takto: 30.12. od 09.00 do 20.00 hod. 31.12. od 09.00 do 15.00 hod. 01.01. od 10.00 do 20.00 hod.
Vstupné: 3-5 rokov 3,60 € 6-17 rokov 6,80 € dospelí od 18 r. 8,40 € seniori od 9:00 do 13:00 6,80 € 1 dosp.+ 1 dieťa (3-5r.) 11,- € /každé ďalšie dieťa 2,60 € 1 dosp.+ 1 dieťa (6-17r.) 13,60 €/každé ďalšie dieťa 5,20 € skupina nad 5 osôb 5,70 €/os. Dajú sa tu aj požičať korčule za poplatok (6,50 € dospelí - poobede už len za 4,- €, deti do 5 rokov 3,- € a deti do 17 rokov 4,50 €).
Náš tip: Parkovať môžete v garáži Beethoven do 5 hodín za cenu 2 hodín.
Wiener Eislauf-Verein
Lothringerstraße 22 1030 Wien
Zdroj: WEV Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.