Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
Na ceste medzi Bratislavou a Viedňou je miesto, kde sa oplatí na chvíľu zastaviť: vo vínnej uličke v Prellenkirchen. Aspoň jedna zo starých vínnych pivníc je vždy otvorená. Táto alej je v prírodnej rezervácii Spitzerberg, časti vinárskeho regiónu Carnuntum. Oblasť charakterizujú suché lúky, skalné oblasti a suchá panónska klíma. A práve takéto prírodné podmienky sú ideálne pre vinohradníctvo.
Celoročne sú otvorené vínne pivnice, ktoré ponúkajú špeciality miestnej kuchyne vynikajúce vína (typickú silnú modrú frankovku). Kuriózne múzeum vína dokumentuje históriu vína od čias Rimanov až po súčasnosť. Stojí za to spojiť návštevu pivníc s týmto múzeom, alebo sa prejsť po okolí a spoznať osobitosti spitzbergskej fauny a flóry.
Tento víkend od 23. do 24. augusta sa otvoria všetky pivnice, budú otvorené všetky vinárstva, ktoré sa tešia na vašu návštevu.
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.