Tirolská polievka s drožďovými knedlíkmi (Tiroler Germsuppe)
2015-02-14
Recept je na 4 - 6 porcií, doba prípravy 35 minút.
(c) Österreich Werbung
Potrebujeme: 200 - 250 g starších rohlíkov 100 ml mlieka 1 väčšia cibuľa 70 g tuku alebo slaniny vcelku 2 lyžice masla hrsť nasekanej pažítky hrsť nasekanej majoránky 1 vajce 50 g hladkej múky soľ, korenie, muškátový orech 1,5 l hovädzieho vývaru
Príprava: Rohlíky nakrájame na kocky a v miske ich pokvapkáme mliekom. Cibuľu nasekáme nadrobno a slaninu nakrájame na kocky. Oboje orestujeme na panvici na masle. V mise zmiešame osmaženú cibuľku a tuk s pažítkou, majoránkou, vajíčkom, múkou a kockami rohlíkov. Zmes dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom, a potom z nej vypracujeme stredne veľké knedlíky. Tie uvaríme v osolenej vode do mäkka (akonáhle vyplávu napovrch, sú uvarené). Podávame zaliate horúcim hovädzím vývarom.
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.