Príprava: Maslo vyšľaháme na penu. Po troche pridávame cukor, soľ, žĺtky a celé vajce a opatrne miešame ďalej. Kvasnice necháme rozpustiť v mlieku. Zmes vyšľahanú do peny, kvasnice a múku zmiešame a cesto miešame tak dlho, až kým sa prestane lepiť na varechu. Potom odstavíme na teplé miesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Po vykysnutí rozvaľkáme cesto na cca 1 cm hrubý plát a vykrajujeme asi 5 cm široké a 7 cm dlhé obdĺžniky. Na každý dáme 1 kávovú lyžičku marmelády a zvinieme. Vložíme do maslom vymasteného pekáča (zvinutou časťou nahor). Stlačené konce cesta potrieme rozpusteným maslom. Pekáč opäť prikryjeme utierkou a necháme dokysnúť. Potom ešte raz potrieme rozpusteným maslom a cca 1 hodinu pečieme. Vyberieme z rúry, buchty od seba oddelíme, poprášime cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Sacherova torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne a jej receptúra je držaná v tajnosti.