Potrebujeme: 300 g múky 80 g medu 100 g cukru 2 vajcia 1/2 balíčka prášku do pečiva 2 polievkové lyžice vody štipka škorice 3 pomleté klinčeky štipka nového korenia trocha jemne posekaného ďumbieru šťava z jedného citróna a jemne postrúhaná citrónová kôra
Príprava: Zo všetkých prísad vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme a potom formujeme do ľubovoľných tvarov. Perníky nakoniec uložíme na vymastený plech a pri teplote 220 °C cca 30 minút pečieme. Dobrú chuť!
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
V Rakúsku je okrem bežných pozdravov v nemčine (napr. "Guten Tag!" = "Dobrý deň!") často používaná aj fráza "Grüß Gott!" = "Pozdrav pánboh!", ktorú možno použiť počas celého dňa. Odpoveďou na tento pozdrav je taktiež "Grüß Gott!".