2020-12-10
Kokosky sa v Rakúsku nazývajú Kosbusserl. Tieto ľahké cukrovinky sú v Rakúsku obľúbenou pochúťkou, najmä na Vianoce. Nielen na Vianoce stoja ľahučké kokosky za hriech.
Doba prípravy je 15 minút. Potrebujeme: 200 g práškového cukru 3 vaječné bielky 200 g strúhaného kokosu 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
Príprava: Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a vymiešame tuhé cesto. Pridáme strúhaný kokos a citrónovú šťavu. Čajovou lyžičkou vytvarujeme malé kopčeky, ktoré ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Kokosky pečieme cca 15 minút na 180 stupňov do zlatista.
Dobrú chuť! :-)
Zdroj: Osterreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.