Kokosky - Kokosbusserl alebo Kokosmakronen
2020-12-10
Kokosky sa v Rakúsku nazývajú Kosbusserl. Tieto ľahké cukrovinky sú v Rakúsku obľúbenou pochúťkou, najmä na Vianoce. Nielen na Vianoce stoja ľahučké kokosky za hriech.
© Bernadette Maierhofer
Doba prípravy je 15 minút. Potrebujeme: 200 g práškového cukru 3 vaječné bielky 200 g strúhaného kokosu 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
Príprava: Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a vymiešame tuhé cesto. Pridáme strúhaný kokos a citrónovú šťavu. Čajovou lyžičkou vytvarujeme malé kopčeky, ktoré ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Kokosky pečieme cca 15 minút na 180 stupňov do zlatista.
Dobrú chuť! :-)
Zdroj: Osterreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
|
|
|