Najdôležitejšie rakúske cyklistické podujatie začína v Burgenlande
2015-06-01
5.júla 2015 sa zapíše Burgenland do medzinárodnej cyklistickej histórie.
zľava: Otto Flum (prezident Rakúskej cyklistickej organizácie), guvernér Burgenlandu Hans Niessl, Dagmar Schellenberger (intendantka Seefestspiele Mörbisch) a Mario Baier (riaditeľ Burgenland Tourismus) pri prehliadke miesta štartu (c) Burgenland Tourismus/mucky J. Korlath
Po prvýkrát v 67-ročnej tradícii Österreich Rundfahrt (Tour de Austria) začnú preteky v najslnečnejšej časti Rakúska, v Burgenlande, priamo pri impozatnej kulise vodného pódia na jazere Neusiedlersee v obci Mörbisch.
Tohtoročné 67. cyklistické preteky "Österreich-Rundfahrt" sa budú konať pod heslom "z Burgenladu do Rakúska". Novinkou je zmena - v Burgenlande sa nebude konať tak ako vždy finále pretekov, ale tu preteky začnú. Prvá etapa štartuje z pôsobivého Mörbischu 5.júla 2015 za prítomnosti mnohých významných športových, politických i kultúrnych osobností. "To, že sa preteky po prvý raz začnú v Burgenlande dokazuje rastúci význam krajiny v medzinárodnom cyklošporte," hovorí guvernér a výkonný predseda Burgenlandského cestovného ruchu, Hans Niessl.
(c) ÖRV Management GmbH
Zahájením pretekov sa zároveň 5.júla slávnostne otvorí cyklotrasa "Festivalradweg", ktorá je nielen pre profesionálnych cyklistov, ale aj pre amatérskych cyklistov výborným tréningom a preverením síl. Táto 65 km trasa spája obce ponúkajúce výnimočné kultúrne vyžitie - Mörbisch a St.Margarethen s Haydnovou metropolou - Eisenstadtom.
Zahájenie Österreich Rundfahrt a Slávnostné otvorenie cyklotrasy "Festivalradweg" 5.7.2015 o 9:00 hod. Seebühne Mörbisch
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.