2017-07-11
Ak radi ochutnávate naozaj dobré veci, vydajte sa na západ Tirolska do mesta Landeck. V Landecku a okolitých obciach nájdete veľa lokálnych výrobcov.
Čokolatiér Hansjörg Haag používa zásadne lokálne prísady. V jeho luxusnej čokoláde nenájdete nič, čo by nevidel z okna svojej čokoládovne v Landecku. Samozrejme okrem kakaových bôbov. Jednou z najdôležitejších ingrediencií je kvalitné mlieko. To mu dodávajú miestni sedliaci, ktorí chovajú pôvodné tirolské plemeno dobytku zvaného Grauvieh.
V malej tirolskej dedine Stanz páli jednu z najlepších slivovíc v Rakúsku. Ideálna klíma a dobrá pôda sú základom úspechu hneď dvoch slávnych destilérok Stanzer Zwetschke a Christoph Kössler. Postgasthof Gemse, jednu z najlepších reštaurácií v okolí Landecku nájdete v Zamse.
Zdroj: Tirol Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.