2017-08-11
Tento rok sa koná už deviaty ročník kulinárskej Svätojakubskej cesty. Pod vedením slávneho kuchára Eckarta Witzigmanna ponúka päť známych kuchárov na chatách Alpského zväzu v pohorí Paznaun po celé leto svoje kulinárske dobroty.
Tisíce pútnikov sa každý rok pokúša prejsť aspoň kúsok Svätojakubskej cesty, v rozjímaní nájsť rovnováhu, vyskúšať si vlastnú vytrvalosť a načerpať novú silu. Tento rok sa koná pod záštitou šéfkuchára storočia Eckarta Witzigmanna. Tým ho v roku 1994 vyhlásil „Gault Millau“, známy francúzsky sprievodca reštauráciami. Witzigmann sa tak zaradil medzi najlepších žijúcich kuchárov.
Na týchto chatách môžete v lete ochutnať dobroty slávnych kuchárov: - Thomas Martin (Nemecko): Niederelbehütte v Kappl - Simon Hulstone (Veľká Británia): Jamtalhütte v Galtür - Dieter Koschina (Portugalsko): Ascherhütte v See - Erik van Loo (Holandsko): Heidelberger Hütte v Ischgl - Konstantin Filippou (Rakúsko): Friedrichshafener Hütte vo Valzur
Recepty môžete ochutnávať na chatách až do konca sezóny (do začiatky októbra).
Autor: Dana Illesova Zdroj: Tirol Info Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Sacherova torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne a jej receptúra je držaná v tajnosti.