2017-08-28
V nadmorskej výške 1000 m sa nachádzajú slnečné svahy, ktoré sú domovom Stanzerské slivky. Dlhá tradícia obyvateľov zážitkového regiónu dedín Stanz, Grins a Pians v pestovaní, poskytuje sladké a aromatické Stanzerské slivky.
Už od skorej jari až do neskorého leta ponúka Stanzerská slivka neobvyklé predstavenie. Na jar uchváti návštevníkov svojimi snehovo bielymi žiariacimi kvetmi, počas neskorého leta sú stromy obalené bacuľatými, zrelými tmavo modrými plodmi. Vietor fén, mnoho slnečného svitu na slnečnej náhornej plošine a suchá alpská klíma, to všetko tvorí ideálne podmienky pre vznik dokonalej chuti Stanzerské slivky s jej plnou arómou.
Šťavnato, ovocne a sladko chutia Stanzerské slivky pri ich zbere. Pestovatelia svojou obetavosťou zušľachťovaním a vynaliezavosťou vkladajú do slivky jej labužnícku lahodnosť. Či už samotnú slivku alebo ušľachtilý destilát, likér, marmeládu alebo stanzerské slivkové gule – skúste mnoho rôznych možností.
Chcete sa dozvedieť viac o výrobe lahodného šnapsu? Potom ste v domácom prostredí Stanzerskej slivky celkom správne. Nie nadarmo bol Stanz zvolený za najstaršiu liehovarnícku obec Rakúska. Je tu 65 liehovarov pri 150-tich domácnostiach. V mnohých páleniciach môžete z prvej ruky spoznať, ako vzniká v srdci Álp destilát zo stanzerskej slivky.
Zdroj: Tirol Info Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Pracovná doba je väčšinou od 9,00 do 18,00, väčšina obchodov je v Rakúsku, s výnimkou obchodov so suvenírmi, prípadne predajní chleba a pečiva, v nedeľu zatvorená.