Máj a s ním spojené dni voľna už pomaly, ale iste klopú na dvere. Jarné slnko príjemne hreje a nie je preto lepší nápad než sa v čase predĺžených májových víkendov vydať s rodinou alebo s priateľmi na hory za turistkou, cyklistikou alebo poznávaním prírodných krás či kultúrnych zaujímavostí.
Vydajte sa na náučný chodník tirolského šnapsu (ovocnej pálenky) a dozviete sa tak viac o tomto ušľachtilom moku. Pálenie šnapsu má dlhoročnú tradíciu a je umením, ktoré sa neustále zdokonaľuje. V ovocných pálenkách je začarovaná pravá nefalšovaná príroda. Na pálenku sa používajú slnkom sfarbené plody, ktoré boli starostlivo vybrané v tirolských sadoch. Páli sa tradične v medených kotloch. 2.500 zo 4.000 tirolských páleníc má právo na vypálenie ešte z dôb císárovny Márie Terézie. Čistý ovocný destilát nezaprie „rukopis“ majstra pálenice. Pri pálení musí zapojiť nielen svoje skúsenosti, ale hlavne svoj delikátny jazyk. Vedomosti a skúsenosti sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Ročne sa spracováva 5 miliónov kilogramov ovocia na rôzne ovocné pálenky. Tirolské pálenice boli už niekoľkokrát vyznamenané medzinárodnými cenami za svoje pálenky. Začiatok naučného chodníka tirolského šnapsu zatíaľ tvorí 41 partnerských firiem v tirolskom údolí Inntal a jeho bočných údoliach a vo Východnom Tirolsku a všetky umožňujú pohľad do umenia pálenia.
Ak pôjdete náučným chodníkom tirolského šnapsu (ovocnej pálenky) zistíte viac u majstrov o výrobe tohto ušľachtilého moku destiláciou ovocia. V rámci prehliadok sa dozviete, ako vzniká jedinečná, jasná, ovocná a čistá chuť ovocnej pálenky. Napr. to, že sa tirolské pálenky nefiltrujú. Tým sa zachovajú dôležité zložky ovocia - jedinečnost tirolskej pálenky. Za malý poplatok môžete pálenky ochutnať a presvedčiť sa tak o ich jedinečnej chuti.