2018-09-05
Sezóna jabĺk je tu opäť a známy rakúsky šéfkuchár, ktorý má svoju vlastnú televíznu show o varení v nemeckej televízii, sa podelil o svoj obľúbený recept na jablkovú štrúdľu.
Potrebujeme: 500 g jabĺk a trocha citrónovej šťavy 40 ml rumu 250 g hotového cesta na závin z chladiaceho pultu (40 x 40 cm) 100 g cukru 30 g strúhanky maslo, práškový cukor 40 ml calvadosu 50 g hrozienok
Príprava: Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadier a nakrájame na plátky. Zmiešame plátky jabĺk, citrónovú šťavu, cukor, calvados, rum, strúhanku a hrozienka a necháme odstáť. Cesto rozložíme, potrieme rozohriatym maslom a posypeme strúhankou a cukrom. Marinované jablká rozložíme pozdĺžne na dlhšom okraji cesta, pričom necháme asi 5 cm široký okraj. Cesto s náplňou zavinieme a konce dobre stlačíme, aby sa závin neotvoril. Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň závin, ktorý potrieme rozpusteným maslom. Pečieme cca. 20 minút pri teplote 200°C. Potom závin vyberieme a necháme vychladnúť. Nakoniec nakrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a podávame. Takto pripravený závin výborne chutí s vanilkovým krémom.
Zdroj: Steiermark Tourismus Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
V nedeľu sú všetky potraviny (vrátane supermarketov) a obchody zatvorené. Výnimkou sú reštaurácie a pohostinstvá.