2019-03-26
Najväčší kulinársky festival mesta Viedeň pozýva už po dvanástykrát spoločne so 190 starostlivo vybranými manufaktúrami a vidieckymi producentami do viedenského mestského parku.
Mestský park vo Viedni sa počas víkendu medzi 10. a 12. májom premení na miesto pôžitku. Počas troch dní návštevníci budú môcť ochutnať regionálne lahôdky z rakúskych spolkových krajín a viedenský Stadtpark sa tak v jarnom rozkvete stane najväčším kulinárskym trhom vo Viedni.
Na Genuss-Festivale budú len lahôdky "Made in Austria", o ktorých sa ako gurmánom, tak rodinám, expertom na jedlo, mladým a starým či turistom podľa slov organizátorov vždy len snívalo. Každý fajnšmeker si iste príde na svoje – na ochutnanie tu budú inovatívne a s láskou vyrábané delikatesy z celého Rakúska ako napríklad špek z hornorakúskej oblasti Innveiertel, ražno-šampaňový chlieb z dolnorakúskeho regiónu Waldviertel, bylinkový syr Pinzgauer Almkräuterkäse, panonský feniklový peľ. Z ponuky nápojov sa návštevníci môžu tešiť na šumivé víno z renomovaného viedenského Sekthausu či viedenské pivné špeciality. Pre všetkých milovníkov jedla budú počas festivalu pripravené i teplé pokrmy.
Všetci vystavovatelia sa môžu so svojimi špecialitami, ktoré budú počas festivalu prezentovať, prihlásiť do súťaže o kulinársku cenu "RNI-KULINARIKPREIS 2019", ktorú udeľuje iniciatíva pre udržateľnosť Raiffeisen Nachhaltigkeits-Initiative v spolupráci s Kuratoriom rakúskeho kulinárskeho dedičstva (Kuratorium Kulinarisches Erbe Österreich).