2014-08-04
Tom Cruise sa vracia do Viedne, aby natočil piatu časť akčného thrilleru Mission Impossible.
"Viedeň je mesto snov," povedala filmová hviezda počas svojej poslednej návštevy v Rakúsku. Koncom augusta príde do Viedne, aby natáčal piate pokračovanie Mission Impossible.
Superúspešný akčný thriller s Tomom Cruisom v hlavnej roli vznikol na motívy rovnomenného populárneho televízneho seriálu, ktorý poznáme pod názvom Nulová šanca. Dočkal sa (ešte výnosnejšieho) pokračovania.
Tom Cruise (51) sa v detstve spolu s rodičmi a s tromi sestrami neustále sťahoval z mesta do mesta za prácou jeho otca, elektroinžiniera. Keď mal 15 rokov, jeho rodičia sa rozviedli. Do Do New Yorku sa presťahoval hneď po dokončení strednej školy, aby sa stal hereckou hviezdou. Svoju prvú prelomovú úlohu získal vo filme Riskantný podnik “Risky Business“ (1983), ktorý zarobil viac ako 65 miliónov dolárov. Po veľkom úspechu nastal o Toma v Hollywoode veľký záujem. Nasledovali filmy ako “Top Gun“, “The Color of Money“, “Cocktail“, “Rain Man“, “Born on the Fourth of July“, “A Few Good Men“, “Interview with the Vampire“,... V roku 1984 časopis People predpovedal, že Tom Cruise je jednou z budúcich filmových hviezd. Dostal sa medzi 25 najzaujímavejších ľudí roku 1986 a v roku 1990 ho tento časopis prehlásil za muža s najväčším sexappealom. Obrovský Tomov úspech prišiel v roku 1996 vo filme “Mission Impossible“ v roli Ethana Hunta, ktorý je mimoriadne schopný agent a dokáže sa dokonale maskovať. Po úžasnom úspechu neskôr opäť bodoval pokračovaním role medzinárodného agenta Hunta vo filme “Mission: Impossible 2“, postupne natočil ďalšie dve pokračovania.
Ak ste jeho fanúšikom, alebo chcete vidieť natáčanie už piateho akčného pokračovania, máte jedinečnú možnosť - už tento mesiac bude Tom Cruise vo Viedni.
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.