2020-10-14
Premena ovocia a obilnín na exkluzívne alkoholické nápoje je odjakživa súčasťou rakúskej gastronómie.
Z hrušiek v regióne Mostviertel v Dolnom Rakúsku sa vyrába ovocno-trpkasté frizzante, sekt a cider.
Mierne zvlnené kopce regiónu Mostviertel južne od Dunaja sú domovom najväčšej súvislej pestovateľskej oblasti hrušiek v Európe. Niet divu, že tu vznikajú mnohé ovocné delikatesy. Okrem jednodruhových hruškových muštov, štiav a destilátov potešia vaše chuťové poháriky aj osviežujúce bublinky. Príjemné, ovocno-trpkasté frizzante a sekty z hrušiek si vás získajú nielen svojou chuťou, ale aj relatívne nízkym obsahom alkoholu: so svojimi 6 až 8 % sú slabšie ako väčšina ich príbuzných z hrozna.
Najlepšie je ochutnať osviežujúce hruškové nápoje v muštárňach a reštauráciách popri 200 kilometrov dlhej Muštovej ceste Mosttstraße. Online sú tieto výrobky dostupné na stránke Muštových barónov – skutočných odborníkov na pravé muštové pôžitky z regiónu Mostviertel: shop.mostbarone.at.
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.