Potrebujeme: 4 porcie doba prípravy: 45 minút 1 kura (s vnútornosťami) 2-3 vajcia (rozšľahané a osolené) Soľ 100 g strúhanka Múka Bravčová masť (alebo prepustené maslo) Petržlenová vňaťka (na ozdobu) Olej
Príprava: Umyte kura, osušte a rozdeľte na 4, prípadne na 8 dielov. Jemne osoľte. Rozšľahajte vajce a jemne osoľte. Porciu kuraťa s kožou i vnútornosti obaľte v múke, vajci a strúhanke. Na veľkej panvici rozohrejte dostatočné množstvo bravšovej masti alebo prepusteného masla ghí. Vložte kura a po oboch stranách pečte do zlatista. Prsia nechajte v panvici kratší čas než stehná. Vyberte ich a nechajte odkvapkať. Opečte na horúcom tuku petržlenovú vňať a ozdobte s ňou pečené kura.
Dobrú chuť!
Zdroj: Osterreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.