2021-12-10
Mozartova bábovka (Mozart Gugelhupf) patrí ku klasike v rakúskej kuchyni. S týmto jednoduchým a rýchlym receptom sa vám táto bábovka určite podarí.
Potrebujeme: 6 vajíčok 180 g masla 120 g marcipánu (podľa možnosti zafarbeného na zeleno) 120 – 150 g kryštálového cukru 150 g múky 50 g kukuričného alebo zemiakového škrobu 1 bal. vanilkového cukru trocha pomarančového likéru Cointreau alebo rumu pomarančová kôra štipka škorice pomarančový alebo marhuľový džem na potretie hotová čokoládová poleva nasekané pistácie
Príprava: Teplovzdušnú rúru na pečenie predhrejeme na 180 °C a bábovkovú formu dobre vymastíme roztopeným maslom. Marcipán nakrájame na malé kúsky a spojíme s maslom. Oddelíme žĺtky a postupne ich po jednom vmiešame do marcipánovej masy. Dochutíme škoricou a pomarančovou (alebo citrónovou) kôrou. Pridáme trocha pomarančového likéru Cointreau alebo rumu podľa chuti. Bielky s vanilkovým a kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Múku zmiešame s kukuričným škrobom a striedavo so snehom opatrne vmiešavame do žĺtkovej masy. Cesto nalejeme do pripravenej formy, povrch zarovnáme a pečieme do zlatožlta 45 – 50 minút. Bábovku necháme trocha vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy. Potrieme džemom, rozohriatou čokoládovou polevou a posypeme nasekanými pistáciami.
Zdroj: Osterreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Hotely a reštaurácie poskytujú široké možnosti stravovania a ceny účtov vo väčšine prípadov zahrňujú už aj poplatok za služby.