Vôňa červeného vína okoreneného klinčekmi a škoricou navodí správnu zimnú náladu a na vianočných trhoch sa postará o príjemné teplo. Potrebujeme (8 porcií): 2 fľaše červeného vína 2 šálky vody 150 g cukru 6 klinčekov 3 kúsky škorice 2 pomaranče nakrájané na plátky
Príprava Červené víno zohrejeme spolu s vodou a cukrom. Pridáme klinčeky, celú škoricu, pomaranče a necháme zohrievať približne 15 – 20 minút. Pozor: varené víno by nemalo vrieť. Dochutíme a v prípade potreby pridáme cukor. Vyberieme klinčeky, škoricu a horúce víno naberieme do šálok.
Varené víno môžeme na záver ozdobiť plátkom pomaranča, víno chutí najlepšie horúce. Na zdravie!
Zdroj: Tirol Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Viedeň má jedno z najvyšších čísel počtu samovrážd na svete.