Číry pôžitok z jedla
2022-02-15
Rafinovane, regionálne a zároveň medzinárodne – tak sa varí v kuchyni reštaurácie Labstelle v centre Viedne.
© Restaurant-Labstelle-Wien_Netzwerk-Kulinarik_Martina-Siebenhandl.jpg
V reštaurácii Labstelle príjemne kontrastuje moderné zariadenie s architektúrou historickej budovy. Reštaurácia, ktorá je vzdialená iba pár minút chôdze od Dómu sv.Štefana, má dokonca vlastnú malú záhradu na tichom nádvorí. Kuchyňa ocenená troma čiapkami Gault Millau sa riadi heslom "Tak sezónne, ako to je možné. Tak regionálne, ako sa dá." S dôrazom na číry pôžitok a z prísad, ktoré z veľkej časti pochádzajú z Viedne a jej okolia, pripravujú tunajší kuchári jedlá pre potechu maškrtných jazýčkov. Varenie sa vyznačuje rešpektom voči potravinám, rôznorodými vplyvmi a množstvom poctivej ručnej práce. Zamestnanci Labstelle údia, marinujú a pečú sami, pripravujú esencie, sladké i pikantné zaváraniny. Na obed si hostia môžu vybrať z dvoch alebo troch chodov. Večerný jedálny lístok ponúka jedlá à la carte a menu „farm to table“ z piatich chodov. V závislosti od sezóny v ňom nájdete vegetariánske jedlá, napríklad chrumkavý karfiol alebo taštičky s kozím syrom, no aj jemné mäsko kurčiat z voľného chovu, divinu či vyzreté hovädzie na spôsob dry aged. Známe i menej známe pokrmy môžete ochutnať každú sobotu v rámci akcie "Flying Frühstück", kedy je pre každého pripravených až 10 jedál, ktoré priebežne prichádzajú z kuchyne.
Otvorené: pondelok - piatok 11:30 – 00:00 hod. sobota 10:00 – 00:00 hod. nedele a sviatky zatvorené
Labstelle Lugeck 6 1010 Wien
Zdroj: Labstelle Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
|
|
|