Conditorei SLUKA – sladká tradícia vo Viedni
2023-05-25
Malinová panna cotta, pistáciový zákusok alebo ovocný koláč - nielenže to znie ako leto, ale tieto sladké výtvory v tradičnej cukrárni Sluka tak aj chutia. K. u. K. Conditorei je už približne 130 rokov garantom cukrárskeho umenia na najvyššej úrovni. V pekárni v centre Viedne sa torty a koláče vyrábajú podľa tradičných receptúr a z vysokokvalitných surovín.
Letná torta © Conditorei Sluka
Počas celého roka ponúka cukráreň Sluka sladké viedenské klasiky, ako sú torty Sacher, Dobos a Esterhazy, ako aj vlastné výtvory, napríklad torty Sluka a torty k výročiu - vytvorili ich majstri cukrári pri príležitosti 125. výročia cukrárne. Samozrejme, sú čerstvé, len kreatívny nápad vznikol pred piatimi rokmi: sú v nej upečené mandľové plátky naplnené ovocným mandľovo-malinovým krémom, pokryté jemnou vrstvou nugátu a čokolády a ozdobené vynikajúcimi kandizovanými fialkami. V teplej sezóne sa sortiment rozšíri o ľahké a ovocné torty, ktoré si môžete vychutnať nielen na mieste, ale sú k dispozícii aj v rôznych veľkostiach na vychutnanie doma.
Cukráreň Sluka, pistáciová torta a malinová Panna Cotta © Conditorei Sluka
Pistáciový zákusok Pistáciová mäkká torta s bezlepkovým piškótovým základom a zahustenými višňami na vrchnom kréme bez laktózy a strúhanými pistáciami je letnou zmenou tradičných tort.
Malinová Panna Cotta Táto torta je ovocnou a osviežujúcou kombináciou bezlepkového mandľového základu s bezlaktózovou panna cottou a ovocnou malinovou penou.
Pohánkový koláčik Pohánkový tartalet je vyrobený z čerstvého ovocia na jogurtovej pene a bezlepkovom pohánkovom základe.
Ovocná torta Klasika na každú letnú párty - čerstvé ovocie na tvarohovej pene a piškótovo-krustovom základe, posypaná mandľami.
Cukráreň Sluka, team © Magdalena Krainer
Aby ste mohli vyrábať výrobky takejto kvality, potrebujete skúsených zamestnancov, ako aj kvalitné suroviny. UNESCO nedávno zaradilo rakúske cukrárske remeslo na zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva. Od roku 1891 odovzdávajú majstri cukrári v Sluke tradičné remeselné techniky svojim učňom. Takto sa učia spájať tradičné znalosti s modernou technológiou a schopnosťou vyvíjať nové výtvory - napríklad torty s motívmi. Či už torta s tabuľou na začiatok školy, s lekárskym klobúkom na promócie alebo s plážovým motívom na začiatok dovolenky - fantázii sa medze nekladú a majstri cukrári v spoločnosti Sluka dokážu zrealizovať (takmer) akékoľvek želanie zákazníka.
Cukráreň Sluka, letná ponuka - kto by odolal? :-) © Conditorei Sluka
Spoločnosť Conditorei Sluka založil v roku 1891 Wilhelm Josef Sluka. V krátkom čase sa vlajkový obchod na viedenskom námestí Rathausplatz stal miestom stretávania viedenskej spoločnosti. Okrem cisárovnej Alžbety si na sladkých výtvoroch, z ktorých niektoré sa dodnes vyrábajú podľa pôvodných receptúr, pochutnávala viedenská aristokracia, viedenská buržoázia, politici a umelci. V roku 2017 bola otvorená pobočka na Kärntner Straße v centre Viedne.
Pri výrobe svojich špecialít používajú len čisté, starostlivo vybrané prírodné produkty a kvalitné, čerstvé suroviny, ako je najlepšia čokoláda, čisté rakúske maslo a najčerstvejšie ovocie. V žiadnom z výrobkov sa nepoužívajú umelé arómy ani konzervačné látky..
Otvorené: pondelok - štvrtok 08:00 - 20:00 hod. piatok 08:00 - 21:00 hod. sobota 09:00 - 21:00 hod. nedeľa & sviatky 10:00 - 17:00 hod.
Conditorei Sluka Kärntner Straße 13-15 1010 Wien
Autor: dg Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené. |
|
|