Kitzbühel má dve nové šesťsedačkové lanovky Gauxjoch a Trattenbach
2023-12-18
Dve nové šesťsedačkové lanovky spoločnosti Bergbahn AG Kitzbühel boli slávnostne spustené 16. decembra 2023. V priebehu iba šiestich mesiacov spoločnosť KitzSki nahradila trojsedačkovú lanovku Trattenbach a lanovku Gauxjoch T-bar z 80. rokov dvomi lanovkami, ktoré predstavujú najmodernejšiu a najudržateľnejšiu lanovú technológiu na svete.
Nové 6-sedačkové lanovky v mestskej časti Jochberg boli vybavené prémiovými sedadlami, inteligentným vyhrievaním sedadiel a ľahko tónovanou kapotou chrániacou pred nepriaznivým počasím pre maximálny komfort jazdy. Rýchlosť a prepravná kapacita lanoviek sa vďaka novej konštrukcii zdvojnásobila. Vďaka kapacite 2.400 osôb za hodinu už nie sú žiadne čakacie doby ani v špičke sezóny.
S cieľom prevádzkovať dve lanovky čo najudržateľnejšie boli stanice pokryté fotovoltaickými systémami - ide o medzinárodný priekopnícky projekt. Časť potrebnej energie sa teraz môže vyrábať pomocou slnečnej energie. KitzSki sa spolieha aj na systém LEITNER EcoDrive, ktorý sa v Rakúsku používa po prvýkrát. Automatická, adaptívna regulácia rýchlosti lanoviek šetrí až 20 percent energie. Kamerový systém zaznamenáva počet hostí čakajúcich na staniciach a na základe toho reguluje rýchlosť lanoviek. "Inteligentný systém detekcie tepla (IHD)", ktorý vyvinuli zamestnanci spoločnosti Bergbahn AG Kitzbühel a implementovala spoločnosť LEITNER, zohrieva povrch sedačiek len vtedy, keď ich skutočne používa človek. Trvalo udržateľné vyhrievanie sedadiel funguje pomocou tepelných senzorov a kontroly využitia kapacity na prístupových zábranách.
Tieto dve nové lanovky v sebe spájajú maximálny komfort a prvotriednu kvalitu. Zároveň zlepšili centrálne prepojenie hlavných lyžiarskych oblastí Kitzbühel, Kirchberg a Pengelstein s Resterhöhe.
Autor: dg Zdroj: Bergbahn AG Kitzbühel Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.