Logo AustriaSK
ISSN 2453-9589

Recept plný vitamínov od hviezdneho šéfkuchára na chladné obdobie

2025-01-07
Dôležitou súčasťou toho, aby sme si mohli užiť zimné mesiace a zostať zdraví, je strava bohatá na vitamíny. Keď už hovoríme o užívaní si, prinášame recept z knihy "Didi Maier - Cook your life", ktorý poskytuje vitamíny príjemným spôsobom.


zapekany karfiol s prosom
recept Hirseauflauf z knihy "Didi Maier - Cook your life" © Trauner Verlag



Šéfkuchár a autor Didi Maier: "Dlho zabudnuté proso sa v posledných rokoch vracia na scénu. Celkom oprávnene, pretože proso je veľmi špeciálna potravina. Ponúka dostatok bielkovín, ale aj horčíka a železa a je bezlepkové!".



Pečený karfiol s prosom

Tento recept je všestranný. Ak nemáte radi karfiol, môžete si vybrať aj cuketu, brokolicu alebo kaleráb – s chrumkavým šalátom a dipom podľa vlastného výberu dokonalé wellness menu - recept Hirseauflauf z knihy "Didi Maier - Cook your life"

Potrebujeme:
150 g prosa
450 ml mlieka
1 štipka soli
1-2 mrkvy
300 g karfiolu
2 pol.lyžice kôpru, jemne nasekaného
1 cibuľa, ošúpaná a nakrájaná nadrobno
bylinkové korenie podľa vašej chuti
soľ, korenie
4 vajcia (veľkosť M), oddelené
100 g tvarohu
maslo a strúhanka do formy/pekáča
listy bazalky na ozdobu (ale môžete použiť aj iné čerstvé bylinky)

Príprava:
1. Rúru predhrejeme na 180°C horný a spodný ohrev, pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou.
2. Proso dáme do sitka a dôkladne prepláchneme horúcou vodou, aby sme odstránili horkasté látky. Potom privedieme mlieko do varu, pridáme soľ a proso a na miernom ohni dusíme asi 8 minút. Hrniec odstavíme, prikryjeme, necháme proso napučať a vychladnúť.
3. Medzitým si na strúhadle nahrubo nastrúhame mrkvu a karfiol (bez listov, ale so stopkou). Zmiešame s prosom, nasekaným kôprom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Dochutíme bylinkovým korením, soľou a čiernym korením.
4. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustý sneh. Žĺtky vymiešame s tvarohom do hladka, zmiešame s prosovou zmesou a vmiešame sneh. Zmes vylejeme do pripravenej formy/pekáča, uhladíme a pečieme do zlatista asi 45 minút. Nakoniec zapneme funkciu grilu na cca 2 minúty.
5. Jedlo naaranžujeme na taniere a podávame ozdobené lístkami bazalky.

Didi Maier sa ako syn ocenenej šéfkuchárky Johanny Maier s varením prakticky narodil. Mladý, nápaditý a vždy iný: tento ocenený šéfkuchár a kuchárska hviezda predstavuje každodennú, zimnú a príjemnú kuchyňu, ktorá presahuje prísne vzorce varenia. Žiadne mäso, len zelenina? Zložka, ktorá nie je v dome? Žiadny problém! Didi Maier predstavuje alternatívy, ako môžu byť jeho jedlá stále chutné. Okrem toho musia byť ingrediencie cenovo a ľahko dostupné.
(kniha je v nemeckom jazyku www.trauner.at/shop/didi-maier-cook-your-life-kochbuch)


Autor: gd
Zdroj: Trauner Verlag
Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.

Viete že...

Hotely a reštaurácie poskytujú široké možnosti stravovania a ceny účtov vo väčšine prípadov zahrňujú už aj poplatok za služby.

Registrácia
pre odber noviniek

Emailová adresa:

Meno:
Priezvisko:

Pre odosielanie newsletterov používame metódu DOUBLE OPT IN. To znamená, že naše e-maily s novinkami budete dostávať iba vtedy, ak v e-maile s potvrdzovacím linkom, ktorý vám zašleme na vašu e-mailovú adresu, potvrdíte aktiváciu služby Newsletter. Ak si nebudete viac želať zasielanie newsletterov, môžete ich zasielanie kedykoľvek zrušiť, a to kliknutím na príslušný link pre odhlásenie z odberu newslettera, umiestnený priamo v každom newsletteri, alebo kontaktovaním našej zodpovednej osoby. Viac o ochrane osobných údajov nájdete » TU «






Kalendár udalostí

« Apríl 2025
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
Máj 2025 »
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345













Kategórie

Spolková krajina

Archív

2025   04030201
2024   121110090807060504030201
2023   121110090807060504030201
2022   121110090807060504030201
2021   121110090807060504030201
2020   121110090807060504030201
2019   121110090807060504030201
2018   121110090807060504030201
2017   121110090807060504030201
2016   121110090807060504030201
2015   121110090807060504030201
2014   121110090807060504030201
2013   121110090807050302

Kľúčové výrazy

Burgenland Dumba Park Graz Koó Oktoberfest Tirolsko Viedeň burza dinosaurus hudba jarná lyžovačka kam cez víkend kam s deťmi koncert lanový park modrotlač pivo recept vianoce Štajersko