2015-09-13
V tirolskom Kirchbergu začne začiatkom októbra prvá Kulinartika pod záštitou vynikajúceho kuchára Simon Taxachera. Ukáže celý región Kitzbühelských Álp počas štyroch dní s tradičnými pochúťkami a regionálnymi špecialitami, ktorý má čo ponúknuť.
KULINARTIKA 2015
Od 1.-4.10.2015 sa bude na jednom mieste počas štyroch dní všetko točiť na jednom mieste okolo dobrého jedla a pitia. Pričinil sa o to najmä Simon Taxacher, vynikajúci kuchár a majiteľ rovnomennej reštaurácie z Kichbergu. Zoznam aktérov sa stále rozširuje: okrem šiestich špičkových kuchárov z Rakúska, južného Tirolska, Belgicka, ako aj 35 rakúskych výrobcov, hoteliérov a účasť potvrdilo aj 16 top vinárov (aj prezidentka Asociácie rakúskych someliérov Annemarie Foidl).
(c) Brixentaler Kochart
KULINARTIKA 2015
Štvrtok, 1.10.2015 Poďme na to! 16:00 hod. slávnostné otvorenie na Dorfplatz v Kirchbergu (vstup zadarmo)
Piatok, 2.10.2015 Turistika, hodovanie a úžas 10:00 - 17:00 hod. Ochutnávky pochúťok v Aschau (vstup zadarmo, predjedlá: 2,50 € a hlavné jedlá 4,50 €) 18:00 Kuchárska šou arena365 v Kirchbergu (vstup (all inclusive - na 1 lístok jete a pijete po celý večer): dospelí 55,- € a deti 30,- €)
Sobota, 3.10.2015 To je deň! 14:00 - 16:00 hod. Pečenie s deťmi v Café Lorenzoni (vstup 5,- €) 18:00 Prezentácia špičkových kuchárov Rakúska na Dorfplatz v Kirchbergu (vstup zadarmo) 19:30 hod. 6-chodová večera pripravovaná špičkovými kuchármi v rôznych hoteloch (vstup 129,- €)
Nedeľa, 4.10.2015 Tradičné remeslá a výborné pochúťky 10:00 hod. Sonnbergmeile na rôznych miestach (vstup zadarmo)
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Sacherova torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne a jej receptúra je držaná v tajnosti.