Michelinský Simon Taxacher pozýva na gurmánsky golf
2016-04-21
Rakúsky šéfkuchár, ktorý je vysoko hodnotený medzinárodnými kritikmi (Michelin a Gault Millau), Simon Taxacher opäť pripravuje v tomto roku dva golfové turnaje: Rosengarten Gourmet-Golf-Trophy a Rosengarten International Golf Open, ktorý sa bude už po tretí raz konať na 18-jamkovom majstrovskom ihrisku GC Westendorf.
(c)Golf Club Westendorf
Simon Taxacher pozýva tento rok koncom mája na prvý Gourmet & Golf turnaj do Westendorfu a Kirchbergu v Kitzbühelských Alpách. Hrať sa bude na 18-jamkovom ihrisku GC Westendorf v dvoch tímoch. Účastníkov turnaja už tradične čaká gurmánska prestávka v polovici turnaja na deviatej, a potom aj na osemn8stej jamke. Večer bude druhá časť v Relais & Châteaux Rosengarten v Kirchbergu: slávnostný ceremoniál a tradičná kuchynská párty. A tu si prídu na svoje aj negolfisti: kuchynský tím Simona Taxachera bude naživo na viacerých miestach pripravovať kulinárske špeciality. Účasť na turnaji vrátane štartovného, poplatkov a účasť na kuchynskej párty v Relais & Châteaux Rosengarten: 198,- € /os.
Atraktívne golfové balíčky Počas víkendu 3. ROSENGARTEN GOURMET-GOLF-TROPHY sú pripravené atraktívne ponuky na 3 noci (639,- € /os.) alebo na 2 noci (539,- /os.) V cene je prenocovanie s gurmánskymi raňajkami, 3-chodové a 4-chodové menu v Bistro-Restaurant Rosengarten Light, aperitív & kanapky, poplatky na jednom z golfových ihrísk vo Westendorfe, Eichenheime, Schwarzsee alebo Mittersill-Stuhlfelden, účasť na turnaji, ako aj účasť na kuchynskej párty v Relais & Châteaux Rosengarten.
(c)Rosengarten
DAS RELAIS & CHÂTEAUX ROSENGARTEN Mestský štýl sa stretáva s individualitou, radosťou zo života a prírodnými krásami. Das Relais & Châteaux Rosengarten patrí rakúskemu top šéfkuchárovi Simonovi Taxacherovi a spája v sebe vášeň a potešenie unikátnym spôsobom. 26 exkluzívnych izieb a apartmánov sa prezentuje v ušľachtilých farbách, drevách a materiáloch. Očarujúce Rosengarten-SPA pozýva na ponorenie do zmyslového sveta pokoja a harmónie. Niekoľkonásobne oceneé reštaurácia je jednou z najlepších v krajine.
pozn.: Gault Millau je popri Michelinovi ďalšia vplyvná príručka, ktorá boduje šéfkuchárov na základe kritérií. Na rozdiel od sprievodcovského Michelinu sa neobmedzuje však len na zoznam, ale poskytuje aj popis. Výsledkom sú niekedy cynické a sarkastické opisy s extrémnou tvrdosťou. Gault Millau založili vo Francúzsku v roku 1969 dvaja novinári Henri Gault Millau a Christian. Každý rok uverejňujú bodové ohodnotenia, kde 20 bodov je tá najvyššia méta. Okrem bodov, prideľujú šéfkuchárom kuchárske čiapky, nazývané v Rakúsku "Hauben". Maximálny počet 20 bodov ešte nebol nikdy udelený v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku. Simon Taxacher patrí k absolútnej kuchárskej špičke v Rakúsku, pretože v tomto prísnom medzinárodnom ohodnotení jeho reštaurácia v roku 2016 získala 19 (!) bodov z možných 20 a on sám je ohodnotený 4 kuchárskymi čiapkami tzv."4 Hauben". Simon Taxacher ako 33-ročný získal 2 michelinské hviezdy, jeho francúzsko-stredomorská kuchyňa je známa za hranicami krajiny.
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.