Mestečko Heidenreichstein na severovýchode oblasti Waldviertel je obklopené lesmi, rašeliniskami a rybníkmi. Nachádza sa približne len dve a pol hodiny od slovenských hraníc. Uprostred tejto malebnej krajiny nájdete zážitkový svet producentov syra. Tu sa naučíte všetko o ich syre, spoznáte zblízka výrobu tvrdých, mäkkých a čerstvých syrov a dozviete sa viac o lahodných syrových a predkrmových špecialitách od DIE KÄSEMACHER. Prehliadka sveta producentov syrov začína zaujímavo v domácom kine. Potom vstúpite do výrobnej oblasti. Hostia vidia vďaka presklenej architektúre budovy priamo do vnútra výroby a môžu sa tak majstrom syrárom doslova pozerať cez rameno. Na jednotlivých ochutnávacích zastaveniach môžu tieto vynikajúce pochúťky aj ochutnať. V reštaurácii „Kaskuchl“ budete hýčkaní vybranými syrovými pokrmami z oblasti Waldviertel. Mysleli aj na najmladších návštevníkov: tým sa určite bude páčiť detská ZOO alebo indoorové i outdoorové ihrisko. Vo veľkej syrárskej predajni nájdete obrovský výber syrových a predkrmových špecialít i regionálnych lahôdok. Tu môžete kúpiť darčeky pre vašich blízkych.
(c) Die Käsemacher
Prehliadka ukážkovej výroby syrov vrátane ochutnávky rôznych špecialít zo syrov a predkrmov vo svete producentov syra trvá približne 60 minút. Potom si môžete oddýchnuť vo vnútorných alebo vonkajších priestoroch (detský svet, detské ihrisko, reštaurácia, detská ZOO, vychádzkové chodníky).
Die Käsemacherwelt
Litschauer Straße 18, 3860 Heidenreichstein
Otváracia doba: od 19.marca do 18.decembra 2016 utorok - nedeľa a sviatky: od 9:30 do 17:00 hod. pondelok je voľný deň Prehliadky sú možné aj v češtine a angličtine: 10:00, 13:00, 15:00 hod.
Vstupné vrátane prehliadky a ochutnávok (samotný vstup bez prehliadky nie je možný): dospelí 9,- € deti od 6 do 14 rokov 5,- € deti do 6 rokov zadarmo rodinný lístok (2 dospelí, 2 deti) 23,- €
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.