Na cca 25 kúskov potrebujeme: 110 g práškového cukru 220 g masla 310 g hladkej múky 1 vajce 1 PL vanilkového cukru citrónová kôra marhuľová alebo ríbezľová marmeláda práškový cukor na posypanie
Príprava: Studené maslo nakrájame na kúsky a rýchlo primiešame múku. Pridáme cukor, vajce, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovkú kôru a rýchlo vypracujeme na hladké cesto. Necháme odležať na chladnom mieste minimálne pol hodinu. Potom cesto vyvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme formičkou so zúbkovými okrajmi kruhy, hviezdičky, alebo iné tvary. Do polovice z nich vykrojíme špeciálnou formičkou malé dierky. Koláčiky poukladáme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 10 minút. Po upečení a vychladnutí potrieme spodnú časť džemom, na ktorú pritlačíme vrchnú časť s dierkami a posypeme práškovým cukrom.
Tip: Tak, ako každé krehké pečivo, potrebujú aj linecké koláčiky čas na odležanie približne 14 dní, kým budú krehké. Odporúčame uskladniť ich v uzatvorených plechových dózach.
Zdroj: Österreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Pracovná doba je väčšinou od 9,00 do 18,00, väčšina obchodov je v Rakúsku, s výnimkou obchodov so suvenírmi, prípadne predajní chleba a pečiva, v nedeľu zatvorená.