Hovädzia špička – po nemecky „Tafelspitz“ – je známe rakúske jedlo z hovädzieho mäsa. Ide o časť hovädzieho zadného, ktoré sa varí v mäsovom vývare a podáva sa s pažítkovou omáčkou, jablkovým chrenom a zemiakmi. Čítajte viac ...
zverejnené 21.10.2017
Recept: viedenský tafelspitz
S týmto receptom sa vám tafelspitz určite podarí a bude chutiť ako viedenský originál. Základom je kvalitné hovädzie mäso, ktoré nakrájate na plátky naprieč vláknom a ako príloha opražené varené zemiaky a pažítková omáčka. Čítajte viac ...
Viete že...
Sacherova torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne a jej receptúra je držaná v tajnosti.