Mostviertelská zážitková cesta za rozkvitnutými hruškami
2017-03-24
Mostviertelská zážitková cesta za rozkvitnutými hruškami pošle chuťové bunky na objavnú túru. Pobavte sa v „Heurige“ a ochutnajte typický „Schofkas“, nechajte si rozpustiť na jazyku ovocnú farmársku zmrzlinu a vyskúšajte ušľachtilé destiláty od rakúskeho majstra sveta v pálení vodky.
Biele kvety hrušiek každoročne zahalia celý Mostviertel do nádherného kvitnúceho habitu. Deň muštu (ovocného vína) dňa 30.04. je potom vrcholom muštovej jari – perfektná príležitosť vydať sa do prírody a nechať sa hýčkať gurmánskymi pochúťkami. Ako napríklad v muštovom šenku „Zur steinernen Birne“ blízko mestečka Waidhofen an der Ybbs, kde čakajú domáce pochúťky a destiláty. Alebo v hostinci Landgasthof Bachlerhof v Kematen a.d. Ybbs, u TOP hostinského, ktorý je známy svojou bravčovou pečienkou. Keď sa takáto pochúťka dostane na stôl, vyplatí sa nakuknúť k producentom. Napríklad v muštárni Mostelleria, kde svetový majster v pálení vodky Josef Farthofer vyrába svoje ušľachtilé destiláty. Ďalší bod nášho povinného ochutnávkového zoznamu: regionálny typický ovčí syr a mostviertelský nápoj „birnencider“ v muštotéke Seppelbauers Mostothek. To najlepšie: v obchode platia ceny z dvora. Absolútnou nutnosťou je aj návšteva u rodiny Gebetsberger, kde na vás čaká legendárna a domáca farmárska zmrzlina. Ale pozor: potom už vám bežná zmrzlina nebude chutiť ako predtým...
Zdroj: Niederösterreich-Werbung Spracoval: (gd) Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Pracovná doba je väčšinou od 9,00 do 18,00, väčšina obchodov je v Rakúsku, s výnimkou obchodov so suvenírmi, prípadne predajní chleba a pečiva, v nedeľu zatvorená.