Minulý štvrtok (23.05.2024) spočítali bocianie mláďatá v mestečku Rust, v Burgenlande. Je ich tu viac ako kedykoľvek predtým, odkedy sa v 70. rokoch minulého storočia začalo ich počítanie. Čítajte viac ...
zverejnené 03.10.2022
Kulinárska jeseň v Ruste
Od 7. do 9. októbra 2022 sa v mestečku Rust predstaví množstvo burgenlandských výrobcov a vystavovateľov. Husací festival predchádza tradičnému Martinilobenu sa tu koná už 6 rokov. Čítajte viac ...
zverejnené 23.05.2019
Rust - mesto vína a bocianov
Každú jar sa do Rustu vracajú biele bociany do svojich hniezd na komínoch a nie je ich málo. Sú dokonca aj v znaku tohto najmenšieho rakúskeho mesta a obyvatelia sú na ne patrične hrdí. Čítajte viac ...
zverejnené 17.09.2017
Husacie slávnosti
V Burgenlande sa začína hlavná sezóna vína a husaciny. Od septembra do novembra, od severu až na juh Burgenlandu si hostitelia pripravili viac ako 30 gurmánskych dovolenkových ponúk s husacinou. Čítajte viac ...
zverejnené 20.09.2016
Slávnosť husí
Jeseň v Burgenlande - v krajine začína prekvitať hra farieb, vinobranie je v plnom prúde a hus má práve teraz hlavnú sezónu. Tento operenec je symbolom Burgenlandu a počas celého roka sa teší zo šťavnatej trávy na tunajších pastvinách. Čítajte viac ...
zverejnené 29.06.2016
Jazda na traktoroch - po stopách kráľa vinárov
Čaká na vás nezabudnuteľná jazda vinicami a ochutnávky vína. Čítajte viac ...
zverejnené 29.09.2015
Na dobrú husacinu do Burgenlandu
Podujatia, špičkové vína a kulinárske pochúťky z hydiny. O niekoľko dní sa začne v spolkovej krajine Burgenland každoročné podujatie "Víno a kulinárstvo", ktoré je vyvrcholením sezóny. Čítajte viac ...
zverejnené 12.11.2014
Romantické vianočné čaro v historických uliciach Rustu
V malebnom burgenlandskom mestečku Rust, ktoré je od Bratislavy vzdialené približne 70 kilometrov, nájdete prekrásne vianočné trhy, kde sa môžete v predvianočnom čase zabaviť a nakúpiť pár originálnych darčekov pod stromček. Čítajte viac ...
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.