REKLAMA
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||
Ušľachtilé kvapky2017-09-24Ako vlastne vzniklo nemecké slovo „Schnaps“? Schnaps je vlastne hovorovým označením pre liehoviny a pochádza z dolnonemeckého nárečia. Slovo Schnaps je príbuzné so slovesom „schnappen“, čo znamená veľmi rýchle niečo vypiť z malého pohárika (z panáka či zo štamprlíka). ![]() Huette Leni Kiachl in Kufstein © Kufsteinerland Pri kvasení ovocia vzniká tekutina a potom alkohol pri kvasení daných sacharidov. Výsledná kvapalina obsahujúca alkohol sa potom destiluje. Táto technika sa používa pri kvasení všetkých surovín, ktoré obsahujú dostatočné množstvo cukru, aby v alkohole vykvasili. Príkladom je hrušková alebo čerešňová pálenka.
|
Reklama
Viete že...Sacherova torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne a jej receptúra je držaná v tajnosti.Registrácia
|
Content Copyright © 2012-2025 - All Rights Reserved - Austria.SK
Designed by: Delphine
Zásady ochrany osobných údajov nájdete: TU.