2021-05-28
Schmaranzbräu je prvý rakúsky pivovar na organické pšeničné pivo. Nájdete ho v regióne Gastein v Salzburgerlande. Po dobrom výlete je to skvelé osvieženie.
Schmaranzgut pestuje a zbiera jačmeň a varí pivo po celé storočia, dodnes je populárne pri zvláštnych príležitostiach. Historicky sa pivo varilo v 480-ročnom Kehrerhause - a tak je tomu dodnes. Tu sa ponoríte do atmosféry pivného sveta minulých čias a zažijete jedinečné potešenie z prírody pri praskajúcom ohni krčmy...
V tunajšom mäsiarstve sa tiež predáva aj výborná domáca klobása, ale aj krvavnica a klobáska. V salóniku ponúkajú predovšetkým domáce jedlá, ako grilovanú klobásu, steaky z mladého hovädzieho mäsa, rezeň a bravčovú pečienku z vlastných mladých prasiat z voľného chovu. Varí sa na masle a špeciality pripravujú na otvorenom ohni v krčme. Samozrejmosťou sú aj studené jedlá: občerstvenie, slanina a rôzne domáce klobásy. Kapacita je 40 osôb vo vnútri a cca. 70 v tienistej pivnej záhrade.
Otváracie hodiny od 15:00 - 22:00 hod.
Schmaranzbräu Wieden 52 5630 Bad Hofgastein
Autor: gd Zdroj: Gasteinertal Tourismus Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Ako prejav uznania dobrých služieb sa zvykne dávať sprepitné vo výške cca 5% účtovanej čiastky.