2021-06-25
Horské chaty sú obľúbenejším cieľom túry ako horské vrcholy. Prečo? Kto si raz vychutná raňajky v horách alebo sa zoznámi s pohostinnosťou tunajších hostiteľov, ten vie, prečo sa na horských chatách v prázdninovom regióne Hohe Salve a v Kitzbühelských Alpách jednoducho musí zastaviť.
K horskému zážitku v prázdninovom regióne Hohe Salve patrí aj zastávka na niektorej z tradičných horských chát, ktorých ponuka zahŕňa tirolské špeciality ako syrové špecle, stlačené knedlíky alebo výdatný cisársky trhanec sa postará o doplnenie síl po celom dni venovanom športovým aktivitám.
Turistika v Kitzbühelských Alpách patrí k najkrajším letným aktivitám. Krajina je neopísateľne nádherná a ponuka je taká pestrá, že na túre rozhodne nehrozí nuda. Rodinám Kitzbühelské Alpy ponúkajú veľa tematických trás a ako čerešničku na torte i horské zážitkové areály.
Chceli by ste vyraziť na viacdennú túru? V horskom svete Kitzbühelských Álp to nie je žiadny problém. Túry tu vedú po horských chatách a ležia tu aj diaľkové turistické trasy, na ktoré sa môžete vydať na vlastnú päsť, alebo v sprievode horského a turistického vodcu, ktorý vám bude podporou.
Tipy na túry i návštevu salašov: 1. Salaš na vrchole hory Hohe Salve je zaujímavý otáčavou preslnenou terasou. 2. Pôžitkárska túra k salašu s výrobou syra Almkäserei Niederkaser. Syráreň Niederkaseralm v oblasti Kurzer Grund ponúka ukážku výroby a možnosť ochutnávky čerstvých mliečnych produktov a horských syrov. 3. Neďaleko Salaša Buchackeralm leží kvapľová jaskyňa. 4. Túra k vodnej nádrži na hore Hohe Salve je vhodná pre rodiny s deťmi. 5. Diaľková turistická trasa cez Kitzbühelské Alpy KAT Walk.
Zdroj: Österreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.