2020-02-16
Aká by bola návšteva Východného Tirolska bez ochutnania miestnej kuchyne. Prinášame vám recept, ako si doma pripraviť tradičné východotirolské Schlipfkrapfen, taštičky plnené zemiakovou zmesou.
Potrebujeme (asi na 25 taštičiek): - Cesto 200 g hrubej múky 200 g hladkej múky 2 vajcia asi 230 ml studenej vody soľ
- Náplň 500 g zemiakov (uvarených v šupke a cez sito pasírovaných) 1 cibuľa (jemne nakrájaná) maslo na orestovanie cibule veľa pažitky, petržlenu soľ, čierne korenie muškátový oriešok
Okrem toho: nastrúhaný parmezán rozpustené zhnednuté maslo
Príprava: Suroviny na cesto zmiešajte a vytvorte hladké cesto. Nechajte ho uležať 30 minút vo vlhkej utierke. Ak je potrebné, pridajte trochu múky. Orestujte na masle do mäkka cibuľu, potom ju vmiešajte do zemiakov a dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Odpočinuté cesto vyváľajte na 2 - 3 mm a vykrojte kolieska s priemerom cca 9 cm (podľa toho, ako veľké taštičky chcete). Do stredu každého kolieska dajte dostatok náplne a opatrne primačknite okraje, aby sa vytvorila taštička. Varte ich v osolenej vode asi 6 minút. Na tanieri zalejte zhnednutým maslom a posypte petržlenom a nastrúhaným parmezánom. Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: Osterreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.